Słodki stół, czyli co to jest candy bar
Powoli odchodzą do lamusa patery z ciastami stawiane na stołach weselnych wśród przystawek. Coraz bardziej popularny staje się tzw. słodki stół.
Nie tylko kawa i ciasto
Słodki stół z prawdziwego zdarzenia w niczym nie przypomina tzw. stolika kawowego. Ta nazwa przyjęła się w wielu domach weselnych i oznacza miejsce, w którym goście mogą uraczyć się kawą, herbatą i ciastem. Candy bar nie jest przeznaczony do serwowania gorących napojów (chociaż zdarza się łączenie dwóch funkcji). Po za tym słodki stół to cała paleta różnorodnych słodyczy. Nie ograniczamy się tylko do ciasta pokrojonego na kawałki. Im bardziej zróżnicowana oferta - tym lepszy słodki stół.
Atrakcja i ozdoba sali
Dobrze skomponowany candy bar stanowi prawdziwą atrakcję na weselu. Warto odejść od sztampowych deserów w kierunku lekkich i modnych przekąsek, np. makaroników, babeczek czy cake pops. Candy bar powinien komponować się z wystrojem sali. Jeśli impreza ma swój motyw przewodni - musi on mieć swoje odbicie także w dekoracji słodkiego stołu. Duże znaczenie mają użyte naczynia. Nie tylko małe i duże talerze, ale także piętrowe patery, szklane słoiki, lustrzane tace i wiele innych. Pięknie udekorowany stół, z atrakcyjnie podanymi deserami i słodyczami, odpowiednim oświetleniem, staje się mocnym akcentem w wystroju sali weselnej i pięknie prezentuje się na zdjęciach.
Zaufaj doświadczeniu
Gdy planujesz wesele, zdecyduj się na zlecenie wykonania słodkiego stołu profesjonalistom. Wybierając firmę, sprawdź jej doświadczenie w wyrobie ciast i słodyczy. Warto zaufać cukierni z wieloletnią tradycją, Jeszcze lepiej jeśli wyrobów można spróbować w lokalnym sklepie.
Oprócz pięknego wyglądu, słodki stół to przede wszystkim wysokiej jakości, smaczne słodycze, najlepiej z naturalnych składników - sprawdź:
http://www.mielnik.lublin.pl/slodki-stol